Ανακοίνωση - Παζάρι  / Kit Swap IPMS Hellas 2020

 Ανακοίνωση για το ετήσιο παζάρι μοντέλων (kit swap) της IPMS Ελλάδος

Το ετήσιο παζάρι μοντέλων (kit swap) της IPMS Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαρτίου 2020 (07-08/03/2020) στα γραφεία της IPMS στην  Ηλιούπολη, Δαιδάλου 23, 163 41, (πλησίον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής).

(Χάρτης)

Οι ώρες λειτουργίας έχουν ως παρακάτω:

Παρασκευή        06/03/2020       

18:00-21:30         ΜΟΝΟ για παραλαβή ετικετών και παράδοση ειδών προς πώληση.

Σάββατο              07/03/2020

08:00-10:00         ΜΟΝΟ για παραλαβή ετικετών και παράδοση ειδών προς πώληση.
10:00-13:00         Είσοδος ΜΟΝΟΝ σε ταμειακώς εντάξει μέλη της IPMS Hellas
13:00-20:00         Ελεύθερη είσοδος σε όλους

Κυριακή               08/03/2020

10:00-18:00         Ελεύθερη είσοδος σε όλους
18:00-20:00         Εκκαθάριση των πωλήσεων και παραλαβή των ειδών που δεν πουλήθηκαν.

Προσοχή!

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, μεταξύ 10:00 και 13:00 θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ταμειακώς ενήμερα μέλη (ή σε όσους εγγραφούν ή ανανεώσουν την συνδρομή τους εκείνη τη στιγμή.)

Κανόνες διεξαγωγής

 1. Η είσοδος στο παζάρι και οι αγορές από αυτό είναι ελεύθερες για όλους. Ειδικά όμως για το Σάββατο 07/03/2020, τις ώρες από 10:00 έως 13:00 η είσοδος για αγορές θα επιτρέπεται μόνο στα ταμειακώς ενήμερα μέλη της IPMS Ελλάδος. Μετά τις 13:00 το παζάρι θα είναι ανοιχτό για όλους.
 2. Η προεγγραφή από τους πωλητές των ειδών προς πώληση είναι υποχρεωτική. Όλες οι προεγγραφές πρέπει να αποσταλούν υποχρεωτικά με email το αργότερο έως την Παρασκευή 01/03/2019 στις 18:00. Λεπτομέρειες για την προεγγραφή παρακάτω. Τα ταμειακώς ενεργά μέλη της ΙPMS θα ενημερωθούν με e-mail το βράδυ της Παρασκευής για τα μοντέλα που θα έχουν προεγγραφεί και θα είναι διαθέσιμα για πώληση.
 3. Για τους αγοραστές θα ισχύει η τιμή που θα αναγράφεται επί των μοντέλων. Για όσα μοντέλα πουληθούν τελικά, οι πωλητές τους θα καταβάλλουν προμήθεια «υπέρ IPMS Hellas», ως εξής: Tαμειακώς ενήμερα μέλη: 10% επί της αναγραφόμενης τιμής των πωληθέντων μοντέλων, Λοιποί/Μη Μέλη: 20%. Η κατακράτηση της προμήθειας θα γίνεται κατά την εκκαθάριση της Κυριακής.
 4. Οι πωλητές με την παράδοση και τον έλεγχο των μοντέλων τους θα λαμβάνουν αποδεικτική λίστα παραλαβής τους, ενώ κατά την εκκαθάριση του παζαριού, σχετικό απόδεικτικό. Λεπτομέρειες για την παράδοση μοντέλων παρακάτω. Οι πωλητές δεν μπορούν να εγείρουν αξιώσεις για μοντέλα που δεν περιλαμβάνονταν σε αποδεικτική λίστα παραλαβής.
 5. Στο Παζάρι γίνονται δεκτά προς πώληση: Μοντέλα υπό κλίμακα, βελτιωτικά, εργαλεία, βιβλία, περιοδικά και άλλα συναφή με τον μοντελισμό προϊόντα, με τον περιορισμό τα προς πώληση αντικείμενα να έχουν ελάχιστες διαστάσεις 10 Χ 10 εκατοστά. Σε αντίθετη περίπτωση το είδος θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερο κουτί, συσκευασία ή φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναφέρεται το περιεχόμενο είδος και τυχόν παρατηρήσεις. Πχ. μικρά βελτιωτικά ή photo-etched sets κλπ, θα πρέπει να παρουσιάζονται με αυτόν τον τρόπο.
 6. Δεν επιτρέπονται οι «ομαδικές» συμμετοχές. Κάθε πωλητής πρέπει να παρουσιάζει προς πώληση τα δικά του μοντέλα και μόνο αυτά. Αν διαπιστωθεί πως πωλητής έχει φέρει προς πώληση μοντέλα τρίτων, το σύνολο των μοντέλων του πωλητή αυτού (τα δικά του ΚΑΙ των τρίτων) θα αποκλείεται από τη διαδικασία πώλησης καθώς και σε περίπτωση υποτροπής θα γίνεται αποκλεισμός τόσο του πωλητή όσο και του τρίτου προσώπου από μελλοντικά παζάρια ή διοργανώσεις.
 7. Η IPMS Hellas δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση των προς πώληση ειδών ή για την μη ορθή καταγραφή τυχόν σχολίων από τον πωλητή.
 8. Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές.
 9. Είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας τόσο στην έναρξη όσο και στην λήξη του παζαριού. Μοντέλα που θα παραμείνουν χωρίς εκκαθάριση την Κυριακή 08/03/2020 μετά τις 20:00, θα θεωρούνται δωρεά και θα παραμένουν στην κατοχή της Ένωσης.
 10. Στο Παζάρι θα λειτουργεί η Γραμματεία της IPMS Hellas για όλες τις διαδικασίες αρμοδιότητάς της (εγγραφές, ανανεώσεις συνδρομών κλπ.)
 11. Γενικός υπεύθυνος για το Παζάρι, ανά πάσα στιγμή, είναι ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κος Αλέξανδρος Βούρβαχης. (τηλ 6947704516)
 12. Η συμμετοχή στο Παζάρι, προϋποθέτει την πλήρη αποδοχή και τήρηση όλων των παραπάνω κανόνων.

 

Οδηγίες προεγγραφής και παράδοσης ειδών προς πώληση

 1. Η προεγγραφή από τους πωλητές των ειδών προς πώληση είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνει:
  Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, e-mail, τηλέφωνο και περιγραφή κάθε είδους με όνομα μοντέλου, εταιρεία κατασκευής, κλίμακα, τιμή και σχόλια (πχ, αν το κιτ δεν είναι πλήρες ή έχει κάποιο ελάττωμα).
 2. Τονίζεται ότι μοντέλα τα οποία δεν έχουν προεγγραφεί, δεν θα γίνονται αποδεκτά.
 3. Για την προεγγραφή, απαιτείται η συμπλήρωση του αρχείου (Bazaar2020_preregistration.xls), που μπορείτε να κατεβάσετε από τον εξής σύνδεσμο: και η αποστολή του ταυτόχρονα στις εξής διευθύνσεις :
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 4. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όλων και ορθότερη κατανομή του διαθέσιμου χώρου, οι προεγγραφές πρέπει να αποσταλούν υποχρεωτικά με email το αργότερο έως την Παρασκευή 06/03/2020 στις 18:00.
  Οποιαδήποτε προεγγραφή ληφθεί μετά από αυτή την ώρα δεν θα γίνει δεκτή.
 5. Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση όλων των στοιχείων. Στην στήλη Κωδικός εταιρείας συμπληρώνετε (προαιρετικά) τον κωδικό εταιρείας του προς πώληση μοντέλου. Ο κωδικός αυτός αναγράφεται πάνω στη συσκευασία του μοντέλου (πχ στη παρακάτω εικόνα για το Airfix είναι Α02339, για το Academy 2175, για το F-104G 00256, για το Revell 03111 και για το AModel 72157).

  Αν δεν ξέρετε τον κωδικό μπορείτε να μην συμπληρώσετε το πεδίο αυτό αλλά η συμπλήρωσή του βοηθά πιθανούς αγοραστές από επαρχία να καταλάβουν ακριβώς το μοντέλο που θα αγοράσουν. Στην στήλη "Σχόλια" αναφέρετε συνοπτικά αν λείπει κάτι από το κιτ ή κάτι άλλο. Πχ. "Χωρίς χαλκομανίες" ή "Ξεκινημένο" ή "Κομμένα κομμάτια" κλπ.

Οδηγίες παράδοσης των προς πώληση ειδών

Η IPMS θα προμηθεύσει τους πωλητές με αυτοκόλλητες ετικέτες με τα στοιχεία των προς πώληση ειδών. Οι πωλητές οφείλουν να παραλάβουν τις σχετικές αυτοκόλλητες ετικέτες για τα είδη προς πώληση από τα γραφεία της IPMS την Παρασκευή 06/03/2020, από τις 18:00 μέχρι τις 21:30 και το Σάββατο από τις 08:30 μέχρι τις 10:30.

Οι πωλητές οφείλουν να κολλήσουν τις ετικέτες επί των μοντέλων τους και να τα φέρουν στο κυρίως χώρο του παζαριού έτοιμα προς έλεγχο (αριθμού συμμετοχών) και παραλαβή.

Στην περίπτωση που κάποιο είδος έχει ήδη κολλημένη ετικέτα από προηγούμενο παζάρι, η νέα ετικέτα, θα πρέπει να κολλιέται πάνω στην προηγούμενη ή η προηγούμενη να αφαιρείται και καταστρέφεται.

Στην συνέχεια η γραμματεία θα ελέγχει/καταγράφει τα παραδιδόμενα προς πώληση μοντέλα και θα εκδίδει αποδεικτικό παραλαβής τους. Τονίζεται οτι μοντέλα που δεν έχουν ελεγχθεί/καταγραφεί από την γραμματεία, δεν θα γίνονται δεκτά στον χώρο του παζαριού.

Κατ΄εξαίρεση, πωλητής με κάτω από 10 μοντέλα που δεν μπορεί να ακολουθήσει τη διαδικασία αυτή ως προς τα ωράρια παράδοσης μοντέλων και που έχει όμως προεγγράψει τα μοντέλα του, μπορεί να παραλάβει τις ετικέτες τις ημέρες διεξαγωγής του παζαριού, να τις κολλήσει στα μοντέλα του σε χώρο εκτός του παζαριού και στη συνέχεια να φέρει τα μοντέλα του παζάρι προς έλεγχο και πώληση σε ώρα που έχει προηγουμένως συμφωνηθεί με τον υπεύθυνο του παζαριού κο Βούρβαχη.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω τα προς πώληση μοντέλα δεν θα γίνονται δεκτά.

Επικοινωνία : 6947704516 Βούρβαχης Αλ. και στο 6955623663

Επικοινωνία : e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Για το Δ.Σ. της IPMS Ελλάδος

             Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

     Γιαννόπουλος Γεώργιος            Καραπιδάκης   Εμμανουήλ

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd